Рецепти

Салат з філе оселедця і буряка та заправкою із апельсинів

Салат з філе оселедця і буряка та заправкою із апельсинів

Основа: упаковка філе оселедця 250 г, буряк середнього розміру - 2 шт., 1 ст.л. рослинного масла, 1 апельсин, 1 ч.л. цукор, листя салату, 1 пучок кінзи, цибуля ріпчаста - 1 шт., 1 ч.л. цукру.

Філе нарізати шматочками. Буряк відварити, не очищаючи, потім остудити і очистити, нарізати кружечками і акуратно перемішати з половиною рослинного масла. З апельсина вичавити сік і випарити його з цукром до загусання, остудити і змішати з рослинним маслом. На листя салату покласти буряк, посипати дрібно нарізаною кінзою, зверху викласти шматочки оселедця. Полити блюдо апельсинової заправкою і прикрасити кільцями цибулі.

Пудинг із оселедця

Пудинг із оселедця

Основа: 2 столові ложки (40 гр.) масло рослинне (соняшникова рафінована, нерафінована), за смаком (1 гр.) перець білий, за смаком (4 гр.) сіль кухонна, 2 штуки (120 гр.) цибулю, 4 штуки (160 гр.) яйце куряче, 500 гр. вершки 33%, 400 г філе оселедця, 1 кілограм (1000 гр.) картопля.

Картоплю очистити від шкірки.

Якщо оселедець сильно солона — вимочити кілька годин у воді.

Цибулю почистити і порізати кільцями. Підсмажити на невеликій кількості олії до м'якості.

Змастіть вогнетривку форму маслом, викладіть шар нарізаного кружечками картоплі, потім половину цибулі і оселедця, потім знову шар картоплі, цибулі та оселедця. Закінчите картоплею. Змішайте вершки і яйця, збийте до однорідної маси, додайте сіль, перець. Залийте цією сумішшю пудинг і поставте запікати в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте приблизно близько години.

Салат з оселедця з селерою і волоськими горіхами

Салат з оселедця з селерою і волоськими горіхами

Основа: 30 грам горіх волоський, 3 грами сіль кухонна, 1 штука (80 гр.) яблоко, 50 г філе оселедця делікатесне "Матіас", 40 грам селера (зелень), 25 грам сік лимонний, 125 грам Йогурт 1,5% жирності , Перець чорний.

Яблуко, оселедець порізати кубиком, селера — скибочками. Горіхи — трохи поламати.

Яблуко скропити частиною лимонного соку.

Для заправки змішати йогурт, сік лимона, посолити, поперчити.

У салатницю викласти змішані яблука, оселедець, горіхи, селера. Заправити йогуртовою заправкою. Прикрасити половинкою горіха.